La Casa Museu del Voltreganès es va concebre com un espai per ajudar a mantenir el record dels modes de vida que hi havia a Osona del 1700 al 1960. Els objectes que hi ha exposats són una representació dels estris que usaven en el dia a dia els habitants del Voltreganès. Per això podem dir que la Casa Museu del Voltreganès és un Record Viu D'Osona.

La Casa Museu està situada al Passeig dels Comptes de Lacambra número 3 de Vinyoles (les Masies de Voltregà), en les antigues escoles de Vinyoles recuperant per aquest poble un espai molt estimat per a tots els seus habitants.

L'exposició està dividida en diferents seccions que evoquen els espais qüotidians d'una casa de l'època, amb els d'objectes catalogats, i ambients recreats amb la màxima fidelitat per fer-nos transportar amb la imaginació a una altra època no tan llunyana com ara ens pot semblar.

La habilitació de la Casa Museu del Voltreganès ha estat possible gràcies a la col·laboració de moltes persones anònimes que amb el seu treball i dedicació han fet possible que aquest projecte hagi tirat endavant.

Esperem veure-us per la Casa Museu del Voltreganès ben aviat. Amb seguretat que us agradarà.

Veieu-ne una mostra en aquest video fet quan la casa museu encara era a Sant Hipòlit de Voltregà (2007)