La Casa Museu del Voltreganès es complau a informar que va participar a la Xocolatada i Vermutada Gegantera de Vinyoles, el passat 7 de maig. Aquest esdeveniment, que es va dur a terme a la localitat de Vinyoles, va ser una excel·lent oportunitat perquè la Casa Museu del Voltreganès es connectés amb la comunitat i promogués la cultura i la història de la regió.

Durant la Xocolatada i Vermutada Gegantera, els assistents van poder gaudir d'una varietat d'activitats i entreteniment, incloent la ballada de gegants , concurs de pintura,etc..  A més, la Casa Museu del Voltreganès va presentar una exhibició especial per mostrar la seva col·lecció d'objectes i artefactes històrics.

La participació de la Casa Museu del Voltreganès en aquest esdeveniment va ser una experiència enriquidora i emocionant per a tot l'equip. Agraïm a la comunitat de Vinyoles per convidar-nos a participar i esperem poder col·laborar en futures activitats per continuar difonent la cultura i la història de la regió.

 

Veieu algunes fotos.

      

El passat dia 18 de Març un grup de persones va decidir visitar la Casa Museu del Voltreganès i va quedar encantat amb l'experiència. Durant la visita, van poder conèixer la vida quotidiana dels pagesos del Voltreganès al llarg dels anys i descobrir com era la vida a la zona en èpoques passades. Els visitants van gaudir especialment de la gran quantitat d'eines antigues i objectes de la vida quotidiana exposats a la casa-museu. A més, van aprendre moltes coses interessants sobre la cultura i la història de la zona. La visita va ser molt amena i instructiva, i els visitants van quedar molt satisfets amb l'experiència. Van destacar la professionalitat dels guies i la bellesa de l'entorn natural que envolta la Casa Museu del Voltreganès. En definitiva, va ser una visita molt recomanable per a totes aquelles persones interessades en la cultura i la història local. La visirta a la zona va acabar amb una passejada entorn Verdaguerià, un entrepà a Les Serretes i visita al Mirador dels Ocells.

 

El passat dissabte dia 11 de Març l'entirat Associació Sociocultural del Voltreganès "Què s'hi pot fet ?" ha participat a la conferència Nacional del Moviment Civil Independentista organitzat per Assemblea Nacional Catalana,

La participació de 57 entitats, entre les quals la nostra associació, ha enriquit el debat en un moment difícil on cal que la societat civil prengui la iniciativa. Aquesta trobada ens ha reconnectat i ens ha permès intercanviar i compartir diversos punts de vista.

Totes les aportacions que es van fer durant la jornada de dissabte quedaran recollides en un document final.

La feina feta a la Conferència Nacional serà la base per configurar entre totes i tots un gran Pacte Nacional del Moviment Civil Independentista per avançar cap a la independència.

 

 

L'Associació sociocultural Qu'e s'hi Pot Fer va participar al procés participatiu per la garantia i promoció dels drets culturals otganitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat i que es va celebrar a granollers el passat mes de novembre. La trobada va ser molt reeixida i es va formar un grup de treball molt productiu. 

En el seguüent link poodeu descarregar l'informe de resultats.

 

Descarregueu-vos l'informe de resultats

 

 

Amb la voluntat de protegir l'entorn, la Casa Museu del Voltreganès s'ha adherit als acords del sorreig.  El passat 19 de novembre es va fer una festa ben lluïda als entorns de la riera del sorreig on es va fer efectiva aquesta adhesió. Aquí en podeu veure algunes fotografies..

 

 

 

Subcategories

Activitats que s'organitzen a l'església romànica de Vinyoles.