El divendres dia 3 d'octubre  hem pogut gaudir de la xerrada debat CATALUNYA AVUI, organitzada per l'agrupació sociocultural "Què s'hi pot fer" i la Casa Museu del Voltreganès, dins els actes de celebració del tricentenari.

El col·loqui ha comptat com a ponents Arnau Martí, Carme Sayós, Joan Recasens, Jordi Fàbrega, Oscar Ordeig i Toni Iborra en representació dels diferents partits polítics que estan lluitant per aconseguir que la consulta del 9N és pugui dur a terme i que per fi es pugui escoltar el poble de Catalunya, UDC, CDC, ERC, PSC, ICV i la CUP. No han volgut participar cap representant de PPC ni Ciutadans.

Els ponents ens han fet una repàs de la situació actual, valorant en clau de partit com hem arribat fins aquí i intentant entreveure cap on pot derivar el procés canviant de la consulta del 9N i les seves possibles conseqüències.

Tot i que els grups que van participar al debat estan a favor de celebrar la consulta, durant el col·loqui, el públic va poder veure una pinzellada de les divergències i les diferències que aquests partits polítics tenen del procés que s'està produint.

Per poder dur a terme aquest debat, hem comptat amb la valuosa participació de la gent de Ràdio Voltregà, l'excel·lent tasca del moderador de l'acte Ramon Caritg,  i del suport de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà per aconseguir que la sala de l'Ateneu s'hi hagi atansat un nombrós  públic que ha agraït poder viure aquesta trobada.